Nieuwe klanten werven? TARGET online 1:1

Twitter facebook instagram targeting marketing

Nieuwe klanten werven? TARGET online 1:1

Een open deur; uw bedrijf heeft nieuwe klanten nodig om te kunnen groeien en het continueren van de organisatie. Echter, de juiste klant, op het juiste moment, met de juiste boodschap en via het juiste kanaal bereiken is en blijft een uitdaging. Met de nieuwe mogelijkheden die social media als Twitter, Facebook en Instagram ons bieden is het mogelijk 1:1 te targeten.

Direct marketing kent diverse vormen en kanalen. De meest bekende zijn direct mail, telemarketing en e-mailmarketing. Wanneer de kanalen gecombineerd worden door bijvoorbeeld de direct mail op te volgen door e-mailmarketing zijn de conversies vaak hoger. Marketingkanalen kunnen ook gelijktijdig ingezet worden bijvoorbeeld door een direct mail gelijktijdig te versturen met een online display campagne of bijsluiter in een magazine dat past bij de doelgroep. Uiteraard is het belangrijk dat adresbestanden die gebruikt worden voor dergelijk actie altijd ontdubbeld worden met het Nationaal overledenen bestand, Bel-me-niet Register en Postfilter bestand. Consumatrix levert adresbestanden om de juiste doelgroep te bereiken voor het werven van nieuwe klanten via direct mail of telemarketing.

Facebook, Twitter en Instagram

Of u nu consumenten of bedrijven werft als nieuwe klant voor beide doelgroepen geldt; hoe beter uw boodschap bij uw doelgroep past hoe hoger de conversie.

Voorheen was het online alleen mogelijk om advertenties te targeten op een bepaalde regio en te kijken naar algemene sociaal-demografische kenmerken. Het liefst wilt u de doelgroep veel specifieker kunnen selecteren door te kijken naar exacte kenmerken van een huishouden. Met de nieuwe targeting mogelijkheden van Facebook, Twitter en Instagram is het mogelijk om de advertentie enkel te tonen bij mensen waarvan u het e-mailadres en/of telefoonnummer hebt.

Deze informatie kan uit uw CRM systeem komen of kan u selecteren bij een leverancier van adresbestanden. Consumatrix beschikt over de adressen van bijna 6 miljoen huishoudens in Nederland. Hoe krachtiger de data voor uw campagne hoe hoger de conversie. Hoe u aan deze data komt? Consumatrix beschikt over een rijk gevulde consumentendatabase met kenmerken van woningen, huishoudens, lifestyle en activiteiten op het adres.

Voorbeeld campagne:

Stel uw wenst online een campagne te starten voor de promotie van het na isoleren van woningen. Uw klanten zijn te definiƫren als een doelgroep waarbij men voornamelijk in een koopwoning woont, waarbij men niet in een appartement mag wonen en het bouwjaar van de woning moet tussen 1930 en 1980 liggen. Consumatrix kan deze adressen voor uw selecteren en verrijken met e-mailadres en/of telefoonnummer. Vervolgens wordt dit adresbestand ingeladen in een online tool waarbij er een koppeling wordt gelegd tussen het e-mailadres of telefoonnummer en de social ID van een Facebook, Twitter of Instagram gebruiker. Vervolgens kan eenvoudig een online campagne opgezet worden gericht op enkel deze doelgroep.

Meer weten?

Met deze inmiddels bewezen 1:1 online targeting nieuwe klanten werven? Of wilt u meer weten over de verschillende data mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.